Vi har häcksaxar för dig som bor i Mariestad med omnejd, och även för dig som har vägarna förbi.

En häcksax finns flera modeller och utföranden som kan underlätta både för den med en liten häck och för den med en stor sådan. Det finns både manuella och motordrivna häcksaxar och ibland kan det vara svårt att avgöra vilken variant man egentligen behöver. Vi hjälper dig att hitta rätt häcksax utifrån dina behov.

Väljer man att använda sig av en motordriven häcksax när man har en väldigt liten häck, kan det vara ett misstag. Just för att man klarar sig lika bra med en vanlig manuell häcksax. Det omvända fungerar på samma sätt då man snart inser att man köpt en häcksax som inte klarar av att få jobbet utfört inom en rimlig tidsgräns.

Därför är det viktigt att man tänker över sina behov innan man tittar på olika häcksaxar. Det blir då enklare om man kan välja ut den modell som passar en själv. Man ska även läsa på om de olika häcksaxar som finns. Detta görs för att undvika att köpa en modell som inte klarar av att klippa häcken man har på en laddning.

Köpa häcksax

Att köpa häcksaxar är som vi redan nämnt inte det enklaste valet. Det beror på att det finns gott om modeller och det finns även stora skillnader mellan olika personers behov. Det gör att man helst ska försöka att jämföra mellan de olika modeller som finns på sidan för att se vilken modell som uppfyller de behov man har av en häcksax.

Det är viktigt att man köper en häcksax som klarar av att göra jobbet och under så kort tid som möjligt. Man bör också tänka på att det finns olika typer av häckar med skillnader i tjockleken på grenarna. Vilket är en faktor man bör ta in när man ska välja mellan olika maskiner av denna typ.

Grövre grenar betyder att det tar mer av häcksaxen att klippa grenen. Har man en sådan häck bör man titta på de starkare och grövre maskinerna.

Service

Vi på Skaraborgs Skog & Landskapsservice utför även service av skog- & trädgårdsmaskiner. Förläng livslängden på din skog- eller trädgårdsmaskin genom att lämna in den på service. Tveka inte att kontakta oss om din trädgårdsmaskin inte fungerar som den ska. Här hittar du mer information om vår service.