Vi erbjuder högkvalitativa jordfräsar i Mariestad. Varmt välkomna att kontakta eller besöka oss så hjälper vi er att hitta rätt maskin utifrån era behov.

En jordfräs underlättar arbetet i trädgården, på landet eller om man ska odla på ett större område så som en plätt eller fält. Utan en jordfräs har man inte samma möjlighet att luckra upp jorden på ett korrekt sätt. Det gör att man inte heller kan förvänta sig samma typ av skörd som om man använt sig av en jordfräs.

Jordfräsar fungerar genom att ett rotorblad med knivar snurrar runt och luckrar upp jorden. Det finns flera typer av jordfräsar men alla fungerar på ett snarlikt sätt. De stora skillnaderna brukar istället vara att de antingen drivs av en 4-takts eller 2-taktsmotor. För mindre modeller finns det även möjligheten att driva jordfräsen med hjälp av el.

Jordfräsen är en maskin som den entusiastiske odlaren har svårt att klara sig utan. Jordfärsen sköter inte bara jobbet med bravur, utan det är också en maskin som underlättar arbetsvardagen för en. Glöm inte heller att du kan köpa till tillbehör för din maskin. Oavsett om du behöver fräsa upp en gräsmatta eller förbereda ett trädgårdsland för sådd, så har vi en maskin för dig.

Mer information om våra tillbehör hittar du här.

Välj rätt jordfräs

Något som kan vara väldigt svårt är att veta är vilken typ av jordfräs man bör välja. Det är inte heller något som man kan generalisera om, då varje person har unika behov. En jordfräs sköter arbetet med effektivitet. Oavsett om du har ett litet grönsaksland eller större mark än vanligt. Beroende på typ av jord kan du behöva olika tillbehör som finns för jordfräsar.

Finns det stora stenar eller är det jord blandat med smågrus eller andra faktorer som påverkar. Gör valet av jordfräs till ett väldigt svårt sådant. En lösning är att man tittar på hur jorden är. Inspektera området där du tänkt dig att man ska ha sitt grönsaksland.

Genom att testa hur enkelt eller svårt det är att vända på jorden, får man en indikation om vilket arbete som jordfräsen kommer att behöva utföra. I många fall kan det vara svårt att hitta den jordfräs som passar perfekt. Speciellt om man inte tänker över sina behov ordentligt.

Smarta funktioner

Husqvarnas maskiner är utrustade med den senaste teknologin och de smartaste funktionerna. Husqvarnas jordfräsar är lättstartade tack vare den kraftfulla toppventilsmotorn. Maskinen är dessutom enkel att hantera, styra, transportera och förvara. Det bekväma handtagssystemet och välplacerade reglage underlättar arbetet även i den tuffaste jorden. Maskinen är utrustad med stora drivhjul som ger bra grepp på alla slags underlag.

Alla Husqvarnas jordfräsar är utformade för att klara av tuff behandliing. Motor och transmission är framtagna och konstruerade för intensiv drift under många år.

Vi på Skaraborgs Skog & Landskapsservice hjälper er att hitta rätt maskin utifrån era behov!