Lövblåsare är en trädgårdsmaskin som väsentligt kan underlätta arbetet i trädgården och då framförallt under hösten. Istället för att använda sig av en vanlig kratta, kan man använda sig av en lövblåsare. Detta underlättar arbetet något enormt när man väl ska samla ihop löven som fallit ned på gräsmattan.

Fördelar med en lövblås

För den som har en stor gräsmatta med flera stora träd, kan en lövblås spara otroligt mycket tid och energi. Jämförelsevis mot om personen enbart använt sig av en kratta för arbetet. Arbetet går mycket fortare och man kan då använda tiden till att göra andra sysslor i trädgården innan vintern kommer.

Den som aldrig har använt sig av det tidigare behöver inte oroa sig över att det är svårt att lära sig. Tvärtom är det väldigt enkelt att lära sig att använda en sådan typ av trädgårdsmaskin. När man köper en, är det relativt enkelt att se hur den fungerar.

Det finns två olika varianter, handhållen och ryggburen. Vilken variant som passar en själv är något man måste avgöra, komihåg att att basera val på behov.

Lövblåsare av olika varianter

Att veta vilken av de olika varianter av lövblåsare som man bör använda sig av är inte det svåraste valet av trädgårdsmaskiner som finns. Däremot beror valet mycket på hur stor gräsmatta man har och hur många träd som finns i närheten. Man vill självklart välja en rejäl maskin som gör arbetet ordentligt. Man ska inte behöva stänga av maskinen under arbetets gång på grund av att batteriet eller bensinen är slut.

Sen får man även tänka på vilken lövblåsare som kommer vara enklast att arbeta med och även tänka på om den uppfyller de behov man har eller inte. Då den viktigaste faktorn för vilken maskin man bör välja inte alltid beror på storleken av trädgården utan hur mycket löv som vanligtvis faller på den, kan man försöka tänka ut om det är mycket eller lite löv som brukar finnas på gräsmattan under hösten.