Lövblåsare är en trädgårdsmaskin som väsentligt kan underlätta arbetet i trädgården och då framförallt under hösten. Istället för att använda sig av en vanlig kratta, kan man använda sig av en blåsare för att samla ihop löven som fallit ned på gräsmattan.

För den som har en stor gräsmatta med flera stora träd, kan en lövblås spara otroligt mycket tid och energi mot om personen enbart använt sig av en kratta för arbetet. Arbetet går mycket fortare och man kan då använda tiden till att göra andra sysslor i trädgården innan vintern kommer.

Den som aldrig har använt sig av det tidigare behöver inte oroa sig över att det är svårt att lära sig utan tvärtom är det väldigt enkelt. När man köper en, är det relativt enkelt att se hur den fungerar.

Det finns två olika varianter, handhållen och ryggburen och vilken variant som passar en själv är något man måste avgöra.

Välja mellan olika lövblåsare

Att veta vilken av de olika varianter av lövblåsare som man bör använda sig av är inte det svåraste valet av trädgårdsmaskiner som finns. Däremot beror valet mycket på hur stor gräsmatta man har och hur många träd som finns i närheten. Man vill självklart välja en lövblåsare som gör arbetet ordentligt och utan att man ska behöva pausa under arbetets gång på grund av att batteriet eller bensinen är slut.

Sen får man även tänka på vilken lövblåsare som kommer vara enklast att arbeta med och även tänka på om den uppfyller de behov man har eller inte. Då den viktigaste faktorn för vilken lövblåsare man bör välja inte alltid beror på storleken av trädgården utan hur mycket löv som vanligtvis faller på den, kan man försöka tänka ut om det är mycket eller lite löv som brukar finnas på gräsmattan under hösten.