Robotgräsklippare, och då framförallt Automower® från Husqvarna, har fått stor popularitet de senaste 20 åren. Främst för att Husqvarna tillverkar kvalitetsprodukter som man kan vara säker på gör sitt jobb. Man kan även vara säker på att en robotgräsklippare av modellen Automower® faktiskt gör arbetet på bästa sätt. I många tester under flera år har just Husqvarnas Automower® fått bäst i test. Det är en robotgräsklippare i framkant och passar de allra flesta svenska hemmens gräsmattor

Mer om robotgräsklipparen Automower®

Husqvarna lanserade Automower® 1995 och har sedan dess gjort ett gediget arbete med att få den så bra som möjligt. Under de drygt 20 åren som gått sedan dess har de lagt ner stora resurser på att göra Automower® till den bästa robotgräsklipparen på marknaden. Husqvarna var väldigt tidiga med sin första robotklippare. Och de har under de senaste 20 åren legat i framkant vad gäller teknik och funktion.

Köpa robotgräsklippare? Att tänka på

Väl vid butiken är det bra om man har en uppfattning om hur stor gräsyta man har som behöver klippas. Är det mycket träd, gångar eller trånga passager? Är gräsmattan uppdelad eller i ett stycke? Detta bör man har någorlunda koll på vid köp av en Automower®. Kan man svara på de här frågorna underlättar det valet av modell som lämpar sig bäst för just er gräsmatta.

Då en Automower® fungerar och gör det den ska så finns det få andra faktorer att tänka på. Husqvarna anger klart och tydligt vad man kan förvänta sig av de olika modeller av sina robotgräsklippare. Och detta uppfyller de. Är du på banan att köpa robotgräsklippare i Mariestad så har du hittat helt rätt.

Tips för köp av en Automower®

Ett av de bästa tipsen vi kan ge är att alltid välja en modell som är storleken större. Än vad du kanske egentligen behöver om man bara kollar på specifikationen. Klarar den din tomt med stor marginal behöver du såklart inte det. Men om det är på gränsen kan du komma att ångra dig. Eftersom batteriet i robotgräsklipparen blir slitet med åren kan det tappa i kapacitet. Om den då redan från början klarade din tomt precis på gränsen kommer den antagligen inte göra det några år senare om man då inte byter ut batteriet.

Varmt välkommen att kontakta eller besöka oss så hittar vi rätt robotklippare åt dig!